I Stockholm

Tiden rusar förbi i rask takt. Idag var fjärde dagen jag vaknade upp för att blicka ut över Essingeleden och en svärm av bilar. Likt eldflugor flyr strålkastarna Essingen för att åka in mot holmen. Hade aldrig trott att morgontrafik kunde vara så vackert. Stockholm är det inte, Stockholm är allt annat än vacker. Här är gatorna täckt av snö som färgats brun i samma sekunden den tog mark, brun snö som är fylld med så mycket vatten snö kan vara innan den antar en annan form. Det är inte utan att man saknar den knarrande vita snön jag lämnade i Sundsvall.

Annars är allt som förväntat. Praktikplatsen är toppen, människorna lika så, stan är lika härlig som alltid och jag är lika vilsen som vanligt. Men jag börjar lära mig. Jag har hittat en genväg till bussen, ett gym och en mataffär. Tre upptäckter som tar mig in till stan, håller mig från att klättra på väggarna och förser mig med mat. Mer än så har inte hunnits med, som Gunde skulle ha sagt.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>